Cool Bear® is de vruchtenlimonadesiroop met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, geen toegevoegde suiker, zonder kleurstoffen en zonder aspartaam. Deze bere-lekkere vruchtenlimonade siroop is gemaakt van vruchtenconcentraat en is gezoet met zoetstoffen uit Stevia. Dankzij al deze verantwoorde ingrediënten is Cool Bear® koolhydraat- en caloriearm. Daarnaast heeft de Stevia, waarmee Cool Bear®gezoet is, wat geen tandplak veroorzaakt en door de antibacteriële werking beter is voor het gebit.

Cool Bear® vruchtenlimonade is op dit moment verkrijgbaar in de volgende smaken:

Framboos-appel(tetrapak 750ml)

Cassis-appel(tetrapak 750ml)

Mango-sinaasappel(jerrycan 5L)

Bosvruchten(jerrycan 5L)

Er zijn bij diverse winkels nog varianten (in flesverpakking) verkrijgbaar die op dit moment niet meer in productie zijn. Sinds Cool Bear® in de zomer van 2022 is overgenomen door PLUCK, zijn we ons aan het beraden welke smaken we eventueel weer terug in productie nemen. De smaken die nog wel verkrijgbaar zijn maar momenteel niet meer geproduceerd worden, zijn: Aardbei, Appel-peer en Citroen-limoen

De mengverhouding van de Cool Bear® siropen is 1 deel siroop aanlengen met 7 delen water.
Voor de groothandel jerrycan verpakkingen is de mengverhouding 1 op 10.  

Ja, Cool Bear® is 100% BPA vrij! Niet alleen de verpakkingen van Cool Bear zijn BPA vrij, ook onze merchandise artikelen, zoals de drinkbekers, bidon, schenkkan en bewaartrommel. 

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals hard plastic flessen en blikjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. 

Cool Bear® is verkrijgbaar in verschillende (natuur)winkels, drogisterijen, groothandels en online webshops. Het is ons doel om ons assortiment via zoveel mogelijk kanalen op plekken te krijgen waar kinderen en ouders komen. Of het nu de schoolkantine of sportkantine is, of dierentuinen, speel- en pretparken en eventlocaties, met Cool Bear bieden we een verantwoord alternatief. 

Zout wordt gebruikt als een natuurlijk conserveringsmiddel. De standaard vermelding van de voedingswaarden op de labels is in grammen, de hoeveelheid gebruikt zout in onze siropen ligt onder de 1 milligram. Hierdoor is het aantal gram vermeld in de voedingswaarden tabel 0 gram, maar staat bij de ingrediënten wel zout (natriumbenzoaat) vermeldt. 

De Steviaplant of honingkruid (Stevia rebaudiana) is een groene, kruidachtige plant verwant aan Margriet, Kamille en andere aromatische bloemen en planten. De Steviaplant is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar ze het al eeuwen lang gebruiken als zoetmiddel in dranken als maté, medicinale drankjes, thee en kruidenextracten. 

Deze zoetstof (steviolglycosiden) wordt geëxtraheerd uit de blaadjes van de plant. Het zoetmiddel is 200 tot 300 keer zoeter dan suiker maar bevat geen calorieën en nul koolhydraten. Stevia heeft geen effect op het bloedsuikergehalte en is dus geschikt voor mensen met diabetes. De Stevia in Cool Bear® is Rebaudioside A  97% zuiverheid. Wij gebruiken geen andere zoetstoffen, alleen Stevia!

Meer weten over Stevia, check de site van het voedingscentrum:
Stevia | Voedingscentrum